miercuri, 5 august 2009

DESPRE RELAŢIA ANGAJAT - ANGAJATOR

Relaţia angajat – angajator e foarte simplă. Procesul de dezvoltare a acestei relaţii e mai complex.

Relaţia e foarte simplă pentru că e vorba de colaborare. Şi e complexă pentru că procesul de colaborare implică foarte mulţi factori.

Uneori interesele sunt comune, dar principiile sunt diferite. Alteori principiile sunt aceleaşi, dar viziunile despre viitor sunt diferite. Alteori şi unele şi altele coincid, dar efortul este diferit.

Probabil că, pentru a avea o relaţie armonioasă, ca în familie, e important să poţi, din când în când, să te pui în pielea (sau papucii) celuilalt. Stai o vreme acolo şi vezi cum ţi se pare. Vezi cum se văd lucrurile de acolo şi, mai ales, cum se vede de acolo ceea ce faci tu.

Dacă se mişcă ceva în interiorul tău şi începi să înţelegi despre ce e vorba, atunci întoarce-te la locul tău şi fă ceea ce ai de făcut.

Dacă se mişcă ceva în interiorul tău (întotdeauna se mişcă) şi înţelegi despre ce e vorba, dar nu eşti dispus să accepţi lucrurile, atunci poate că ar fi bine să intri într-o altă relaţie.

Aşadar, intră un pic în pielea celuilalt şi fă efortul de a înţelege perspectiva celuilalt. Merită! Într-un fel sau altul.

Romeo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu